Egy harmadik hely és egy különdíj az OTDK-n 2023-ban!

2023.04.05.
Egy harmadik hely és egy különdíj az OTDK-n 2023-ban!
A Széchenyi Egyetem szervezésében került megrendezésre 2023. április 3-5. között a XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekciója.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának számos sikeréhez a Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszék is hozzájárult. A Magyar Állam- és Jogtörténeti TDK tagjai közül Egyed Márton "Nemzetiségi egyenjogúság az 1868. évi XLIV. tc. előtt és után" című dolgozatával III. helyezést ért el (konzulens: Heil Kristóf).

A Magyar Állam- és Jogtörténeti Tagozat 2-ben Varga Kíra is bemutatta dolgozatát "Nagy bűnünk volt, mert zsidók voltunk – A zsidók személyes szabadsága 1938–1944 között, különös tekintettel Nógrád vármegyére" címmel (konzulens: Gosztonyi Gergely), illetve előadott Farkas Ágnes is "Magyarországi punk perek nyilvánossága a szocialista korszak médiaszűrőjén keresztül" címmel (konzulens: Gosztonyi Gergely). A konferencián opponensként részt vett Deme Dorián is demonstrátoraink képviseletében, illetve Czifra Botond nyerte a legjobb opoonensnek járó díjat a Magyar Állam- és Jogtörténeti Tagozat 1-ben.

A konferencián a Infokommunikációs Jogi Tagozatban különdíjat nyert el Bálint János "Platformszabályozás az online szólásszabadság védelmében" című dolgozatával (konzulens: Gosztonyi Gergely).

Versenyzőinknek szívből gratulálunk az elért eredményekhez és a részvételhez!