Új Ph.D. hallgatóink

2020.09.02.
Új Ph.D. hallgatóink
A 2020/2021-es tanévben két új Ph.D. hallgató kezdi meg munkáját tanszékünkön: Gyetván Dorina és Mező Médea Emese konzulense Gosztonyi Gergely.

Gyetván Dorina

2020 nyarán végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen jogász szakon. 2020 szeptemberétől az ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának Ph.D. hallgatója, témavezetője Gosztonyi Gergely adjunktus. 2014-től 2017-ig a Budapesti Corvinus Egyetemen International Relations szakon tanult angol nyelven, európai integráció specializáción. A 2018/19-es, valamint a 2019/20-as tanévben az ELTE csapatának tagjaként a University of Oxford által rendezett Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition-ön vett részt, ahol először csapatával a nyolcaddöntőbe került, a második részvétel alkalmával pedig a csapat 6. helyezést ért el. Fő kutatási témája a közvetítő szolgáltatói felelősség.

Mező Médea Emese

2020 tavaszán végzett az ELTE Állam-és Jogtudományi Kar jogász szakán summa cum laude minősítéssel. 2020 őszétől az ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának Ph.D. hallgatója, témavezetője Gosztonyi Gergely adjunktus. A 2018/19-es tanévben részt vett az ELTE csapatának tagjaként a University of Oxford által megrendezett Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition nemzetközi médiajogi perbeszédversenyen, ahol csapatával a világdöntőn a legjobb 16 közé került. 2019 őszén a Leuveni Katolikus Egyetemen ERASMUS ösztöndíj keretében töltött egy szemesztert, ahol EU jogi és gazdasági jogi tárgyak mellett kiemelt figyelmet fordított az emberi jogi tárgyak tanulására. A 2018/19-es tanévben nyújtott tanulmányi- és versenyeredményei alapján Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesült. Kutatási területe az adatvédelem, különös tekintettel a feledéshez való jogra.