Különdíj az Országos Miskolci Jogi Disputa Versenyen

2019.03.29.
Különdíj az Országos Miskolci Jogi Disputa Versenyen
Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának csapata is részt vett a 2019. március 28-29-én első alkalommal megrendezett Országos Miskolci Jogi Disputa Versenyen, amelynek házigazdája a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara volt. Az idei év témája az "Amíg az internet el nem választ – internet vs. társas kapcsolatok" volt.

Az ELTE csapata (Dajka Dalma, Huszár Daniella, Varga Dominika Kincső, felkészítő oktató: Gosztonyi Gergely) az úgynevezett Karl Popper-féle vitában az előzetes sorsolás során a tagadó, azaz Kontra oldalra került. A verseny során minden csapat csupán egy alkalommal szerepelt, a zsűri meggyőzésére tehát minden csapatnak összesen 13 perce volt. A versenyen Pro oldalon a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának, Kontra oldalon a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának csapata szerezte meg a győzelmet. Az ELTE hallgatója, Varga Dominika Kincső a Kontra oldali, azaz a tagadó csapatok között a legjobb szóbeli teljesítmény különdíját érdemelte ki.

A szakmai kísérőprogramok során a két előadás egyikét Gosztonyi Gergely tartotta "A közösségi média jogi szabályozásának múltja és jövőbeli problémái" címmel.