Kollégánk tudományos sikere

2022.06.22.
Kollégánk tudományos sikere
A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj a Magyar Tudományos Akadémia 1997-ben alapított, teljesítmény-központú, magas presztízsű, országos ösztöndíja: 2022-ben országosan mindössze 152 fő nyerte el a támogatást.

Az eddigi ösztöndíjasok közül jelentős számú későbbi akadémiai doktor került ki, illetve többen is akadémikusok lettek. A kutatók az ösztöndíj legfontosabb erősségeként főleg az átlátható pályázati eljárást, a támogatás elnyerését követő alacsony adminisztrációs terhet, valamint a megfelelő hosszúságú futamidőt említik. A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma a szakértői értékelések és a kollégiumok javaslatai alapján döntött a nyertes pályázatokról.

Gosztonyi Gergely, a Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszék habil. adjunktusa 3 éves kutatás elvégzésére, 2025. augusztus 31-ig szóló időtartamra nyerte el a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat.

Gratulálunk kollégánknak, Gosztonyi Gergelynek és karunkól Fazekas Jánosnak (Közigazgatási Jogi Tanszék) és Szabados Tamásnak (Nemzetközi Magánjogi és Európai Gazdasági Jogi Tanszék), akik szintén elnyerték a jelentős ösztöndíjat!