Új Ph.D. hallgatóink

2019.08.24.
Új Ph.D. hallgatóink
A 2019/2020-as tanévben három új Ph.D. hallgató kezdi meg munkáját tanszékünkön: Heil Kristóf konzulense Mezey Barna, Kovács Andreáé és Tatár Attiláé Gosztonyi Gergely.

Heil Kristóf

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett jogász és történelem szakokon. 2019 szeptemberétől az ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának állam- és jogtudományi doktori programjának ösztöndíjas hallgatója, konzulens oktatója Mezey Barna egyetemi tanár. A 2017/18-as tanévet a Nemzetpolitikai Államtitkárság Kőrösi Csoma Sándor programjának (KCSP) ösztöndíjasaként Zürichben töltötte kiküldetésben, ahol 1945 utáni svájci magyar emigráció emlékezetének dokumentumainak levéltári rendezését és kutatását végezte. 2018 nyarán a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) Fiatal Nemzedék Képzése Tehetséggondozó Program ösztöndíjasa. Fő kutatási témája a magyar reformkor vármegyei politikai mozgalmai és a megyei törvényhatóságok szerepe az országos törvényhozásban.

Kovács Andrea

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett jogász szakon. 2019 szeptemberétől az ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának állam- és jogtudományi doktori programjának hallgatója, konzulens oktatója Gosztonyi Gergely adjunktus. A 2018/19-es tanév őszi szemeszterében Erasmus+ ösztöndíjjal a brnói Masaryk Egyetemen tanult, elsősorban szellemi tulajdon és IT jogot. 2018-ban II. helyezést ért el a Mailáth György Tudományos Pályázat polgári jogi szekciójában joghallgató tagozaton "A közösségi média jogi minősítésének lehetőségei" című tanulmányával. Fő kutatási témája a közösségi média szabályozása.

Tatár Attila

2019 tavaszán végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász szakán. 2019 szeptemberétől az ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának Ph.D. hallgatója, témavezetője Gosztonyi Gergely adjunktus. A 2017/18-as, valamint a 2018/19-es tanévben az ELTE csapatának tagjaként a University of Oxford által alapított Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition-ön vett részt, ahol csapatával a világ 16 legjobbja közé került, a második részvétel alkalmával pedig az egyéni teljesítményeket tekintve 10. helyen végzett "Best Oralist" kategóriában. Emellett a XXXIV. OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciójának Médiajogi Tagozatában II. helyezést ért el. Kutatási témája a tárhelyszolgáltatói felelősség.