Erdély jogtörténete - országos könyvbemutató-program

2018.09.23.
Erdély jogtörténete - országos könyvbemutató-program
2018. szeptember 20-án Debrecenben és Miskolcon megkezdődött az Erdély jogtörténete című kötet országos könyvbemutató-programja.

A kötetben tanszékünk két oktatója (Mezey Barna és Horváth Attila) is vállalt szerzői feladatokat. Debrecenben az Állam- és Jogtudományi Kar gondozásában szervezett "Kormányzási tradíciók – modernitás és jövőkép" című nemzetközi konferencia keretében került sor a prezentációra, melyet Szikora Veronika dékán köszöntője vezetett be. Ezután Veress Emőd (a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudományi Intézetének igazgatója, egyetemi tanár) és Mezey Barna (tanszékvezető egyetemi tanár, ELTE ÁJK) előadásai következtek, majd Balogh Judit (egyetemi docens, DE ÁJK) méltatása és a jelenlevőkkel kialakuló beszélgetés zárta le a programot.

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán az Állam- és Jogtörténeti Tanszék mellett a Jogtörténeti Tudományos Diákkör és a Bruckner Győző Tehetséggondozó Szakkollégium vállalt védnökséget a program fölött. A résztvevőket Paulovics Anita egyetemi tanár, a jogi kar dékánhelyettese köszöntötte, ahol Veress Emőd és Mezey Barna előadásait Koncz Ibolya tanszékvezető ismertetője és méltatása követett.

A könyvbemutatósorozat 2018. szeptember 21-én a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán folytatódott.