Erdély jogtörténete - könyvbemutatók

2018.03.07.
Erdély jogtörténete - könyvbemutatók
2018. március 12-én 11:00 órakor az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Dísztermében (1051 Budapest, Nádor utca 22.) kerül sor az "Erdély jogtörténete" című kötet magyarországi bemutatójára.

A kötet elkészítésében magyar jogtörténészek is részt vettek (Homoki-Nagy Mária, Horváth Attila, Kisteleki Károly, Mezey Barna, Nótári Tamás, Stipta István), köztük tanszékünk oktatói is. A bemutató programja szerint Köszöntőt mond Trócsányi László, Magyarország igazságügyi minisztere, egyetemi tanár. A könyvet méltatja Szalayné Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes, egyetemi tanár. A könyv elkészültéről beszél Mezey Barna, az ELTE ÁJK Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszékének vezető egyetemi tanára. A kutatói és szakmai munkát bemutatja Veress Emőd, a kötet szerkesztője és társszerzője, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudományi Intézetének igazgatója, egyetemi tanár.

A kötet kolozsvári bemutatóját a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Bocskai házának Óváry-termében 2018. március 16-a 17:00 órára szervezte a kiadó. Kolozsvárott a megnyitót Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke tartja, a kötetet Egyed Ákos, az MTA külső tagja és Fábián Gyula, egyetemi docens mutatják be. A kutatói és szakmai munkát ismerteti Veress Emőd.